Λόγια Ψεύτικα

12:19 π.μ. / Αναρτήθηκε από aspro provato /Οι υποσχέσεις

Τις προάλλες μπήκα στο site της Δημοτικής Παράταξης του Νικήτα Κακλαμάνη και έψαξα να βρω το προεκλογικό πρόγραμμα. Επικεντρώθηκα στα του περιβάλλοντος όπου βρήκα τις εξής ενδιαφέρουσες εξαγγελίες:

Κινητοποιούµε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και οµάδες κατοίκων εθελοντών ώστε µε την ενίσχυση και την υποστήριξη του δήµου να αναλάβουν την εποπτεία των πάρκων και των πλατειών της περιοχής τους, προσφέροντας τη φροντίδα τους και την προστασία τους από τυχόν βανδαλισµούς και φθορές. 

Καταρτίζουµε τη Χάρτα για το πράσινο της Αθήνας ένα κείµενο πλαίσιο που προσδιορίζει τις υποχρεώσεις όλων µας, ιδιωτών και φορέων για τη φροντίδα του πρασίνου και προβλέπει κυρώσεις στις περιπτώσεις καταστρατήγησής της. 

Εµπλουτίζουµε την υπάρχουσα ποικιλία δέντρων µε είδη επιλεγµένα από τη χλωρίδα που ιστορικά ευδοκίµησε στην αττική γη σε όλους τους χώρους πρασίνου της Αθήνας και φυτεύουµε δέντρα γίγαντες, σηµεία αναφοράς, σε επιλεγµένες θέσεις των γειτονιών.

Ολοκληρώνουµε την ανάπλαση του Εθνικού Κήπου ως κεντρικό πνεύµονα πρασίνου και αναψυχής της Αθήνας, ξαναζωντανεύουµε την παλιά του αίγλη. Δίνουµε χρώµα µε τη φύτευση εποχιακών φυτών και κάνουµε φυτοτεχνικές παρεµβάσεις, ώστε ο Κήπος να είναι χώρος αναψυχής αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 

Διαµορφώνουµε µε ειδικές φυτεύσεις τρεις τουλάχιστον πλατείες σε κάθε δηµοτικό διαµέρισµα ώστε όλες οι γειτονιές να έχουν χώρους πρασίνου, αναψυχής και ψυχαγωγίας, µε υλικά φιλικά στο περιβάλλον, λαµβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες λειτουργίες της πόλης.

Αξιοποιούµε και φυτεύουµε τους ελεύθερους χώρους ιδιοκτησίας του δήµου. Διεκδικούµε και φυτεύουµε όλους τους ελεύθερους χώρους ιδιοκτησίας του δήµου και του δηµοσίου. Απαλλοτριώνουµε όπου είναι αναγκαίο, για να δώσουµε ανάσες σε όλες τις γειτονιές της πόλης.   

Θέλουµε συστράτευση και ενεργό συµµετοχή όλων µας για το περιβάλλον, µε τους Αθηναίους και τους φιλοξενούµενούς τους να δρουν και να λειτουργούν µε σεβασµό γι’ αυτό. (Πες το κι έγινε)


ΥΓ. Στο blog trelokouneli, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει μία άνευ όρων αποθεώση του Δημάρχου στην οποία παρατίθενται μάλιστα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για το έργο του Νικήτα. Συγχαρητήρια στο δημιουργό και στο Δήμαρχο που όπως φαίνεται είναι 'μες στα πράγματα'.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου